Liefdevol afscheid nemen

Weet dat er veel kan en mag om liefdevol afscheid te nemen van je dierbare. Voor, tijdens en na de uitvaart ben ik er voor je wanneer je mij nodig hebt en ontzorg ik waar het kan.

“Het is de liefde die blijft”

Samen geven we voor stap voor stap vorm aan het afscheid. De praktische zaken  hoeven echt niet allemaal tijdens het eerste gesprek geregeld te worden. Daar nemen we de rust en de tijd voor. Het is immers het laatste wat je als nabestaanden nog voor je dierbare kunt betekenen. Mijn overtuiging is, dat dit positief bijdraagt aan de verwerking van het verdriet en het gemis.

Ik werk als uitvaartverzorger vanuit Leeuwarden, maar ben niet beperkt tot een bepaalde plaats of regio. Omdat ik niet verbonden ben aan leveranciers, geeft dit de vrijheid om altijd aan je wensen te kunnen voldoen.

Je uitvaartwensen vastleggen?

Vraag hier het wensenboek aan.

Cover wensenboek Berber Pasveer Uitvaartzorg
Aanvragen

Kennismaken met Berber Pasveer

Het kan prettig zijn en je rust geven om alvast over je eigen uitvaart na te denken.

Wat zou ik willen, wat is er mogelijk en hoe werkt het eigenlijk allemaal…

Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken en hoe kies je een uitvaartverzorger die zowel bij jou als de nabestaande past? In een persoonlijk gesprek zal ik informatie met je delen en je vragen beantwoorden. We kunnen samen ideeën uitwisselen en voelen of er een ‘klik’ is. 

Uit ervaring kan ik zeggen dat het fijn is om elkaar ontmoet te hebben, nog voor het overlijden daadwerkelijk plaatsvindt. 

Kennismaken met Berber

Kinderen en uitvaart

Kinderen kunnen in hun jonge leven al te maken krijgen met de dood. Bijvoorbeeld als hun moeder, vader, broer of zus, opa of oma, vriend of vriendin overlijdt. Ik vind het daarom belangrijk om speciale aandacht aan kinderen te besteden op een manier die passend is, zodat voor hen het verlies tastbaar en begrijpelijk is. 

Kinderen hebben hun eigen belevingswereld en eigen vragen. Ze kijken hoe volwassenen omgaan met de dood en met afscheid nemen en volgen dat voorbeeld. Ik wil als volwassene laten zien dat de dood niet eng of beladen is en hen liefdevol betrekken bij wat er gebeurt. Ik zal ze tijd en ruimte geven om vragen te stellen en aandacht geven voor hun gevoelens. Het geeft kinderen vaak een goed gevoel als ze nog iets kunnen doen voor diegene die overleden is.

“Kinderen kunnen vaak meer aan dan wij denken, juist als ze niet buitengesloten worden”

Dat kan bijvoorbeeld door het maken van een tekening zijn, het beschilderen van de kist, een speciaal liedje zingen…. 

Vraag aan het kind of het zelf ideeën heeft over wat hij of zij wil doen. Er kunnen verrassende antwoorden komen!

Kennismaken of een voorgesprek?

Neem contact op